30 dagar har november. Dag 7. Lovebombning och massa tips

 
Nu har vi kommit till dag 7. En vecka gjord och 3 kvar.
Morgonen bjöd på kärlek på flera sätt. Dels var det Lilla Liten som var på bekräftelsehumör. Vid kl 06.00 så var han redo och körde en återkommande slinga med: Åh mamma du är fiiiiiin, du är söt och fantastisk. Mamma jag älskar dig, du är fiiiiin, du är söt och du är FANTASTISK!
Ni förstår att starta dagen på detta sätt, nästan så att man blir lite mallig... Jag ska spela in detta och lyssna på i de perioder då mantrat kommer låta mer:
Åh vad du är pinsam Morsan, åh vad du är gammal, måste du vara så pinsam, måste du höras så mycket...
För även om jag just nu har så svårt att tro att min lilla hejaklack kommer förvandlas till odrägliga yngligar så inser jag (genom att studera min omgivningen) att risken är överhängande. Och precis som jag samlar på mig vardagspepp i mörka november så kan det vara klokt att samla på sig bevis av kärlek inför de stunder som det inte kommer vara så tydligt som nu.
 
Även maken bidrog till love-bombningen genom att han fixade ljuvlig frukost till mig i form av Lyxomelett. Hans jobb gör ju att han jobbar urtidiga mornar och dessutom varannan helg så frukost tillsammans inträffar väldigt sällan. Så bara att få äta tillsammans är lyx för mig och dessutom att få så här fin frukost är väldigt härligt.
 
 
Lyxomelett
 3ägg
3 msk grädde
50 g bacon 
1/2 dl ost
salt&peppar
 
Blanda ägg, grädde och ost i liten skål med en gaffel och tillsätt lite salt och peppar.
Skär bacont i små bitar och stek den på ganska hög värme så att den är nästan knaprig.
Sänk värmen och häll över omelettsmeten över baconet.
När smeten inte längre är rinnig ovantill så kan du vända på omeletten. Stek någon minut och servera direkt med tex körsbärstomater.
För ett vegetariskt alternativ så går det bra att byta ut baconet mot soltorkade tomater.
Den behöver ju dock inte förstekas utan kan blandas i smeten.
 
Ni förstår vad fint att vakna på detta vis. Känns som att även maken har förstått vikten av vardagsmys.
Idag har vi även ett gästpel här på Bloggen. Det är Lilla Liten som vill dela med sig ett av sina favorit-tips på hur man piggar upp den grå och trista vardagen:

 
Målad 3,5 årig
1 busig 3,5-åring
1 tuschpenna i valfri färg
1 ouppmärksam förälder
 
Kolla ordentligt att föräldern inte har någon koll.
För säkerhets skulll så kan du erbjuda en telefon eller platta,
alternativt spilla ut något på golvet (gärna kletigt) i annat rum
så är du garanterad en stunds lugn och ro. 
Och denna del är oerthört viktig för utförandet och slutresultatet så det gäller att ta det på allvar.
 
Välj lämplig plats (t.ex toaletten, under bordet eller i tvättstugan)
Ta av korken på tuschpennan och välj din canvas. Ben, armar och även magen inbjuder till  målande
men om ditt mål är att så många som möjligt ska få se skapelsen så är ansiktet bästa alternativet.
Måla valfritt motiv. För den som har riktigt ouppmärksam förälder kan även kanske hinna att använda fler färger.
Sen är det bara att vänta att bli upptäckt.
Hoppas ni kommer ha kul/ Hälsningar från Lilla Liten
 
Höst för mig är fylliga kryddor och varma drycker. Glögg är väl det de flesta tänker på direkt men även orientaliska teer spetsade med ingefära och kanel. Men om jag vill lyxa till det lite så väljer jag nog ändå en riktigt härlig gräddig latte. Så på eftermiddagen medan både maken och Lilla Liten vilade lite så tog jag och Stora Liten en skön stund framför tvn. Till det så vispade jag ihop en värmande Höstlatte.
 
Ett supertips är att införskaffa en lattevisp (finns på Ikea för 9 kr...ja 9kr...inte klokt vad billigt). Med denna kan du snabbt vispa ihop lite grädde precis lagom till kaffet, bakelsen eller pannkakan. Jag har även en på jobbet så att jag närsomhelst kan göra en jobbdag lite bättre. Klart att det går bra med en elvisp men visst känns det lite besvärligt att dra fram den bara för en liten skvätt grädde. Risken är att man liksom på grund av bekvämligheten väljer bort pricken över iet...men med en lattevisp så känns det så mycket enklare.
 
 
 
Höstlatte
2 dl nybryggt kaffe
1 dl grädde
1 tsk valfri kryddning (t.ex kanel, kardemumma, pepparkakskryddor)
Lite kolaessens (finns att köpa på tex panduro)
1 lattevisp
 
Vispa grädden med lattevispen. Mot slutet så tillsätt nästan all kryddning och några droppar kolaessens. 
Häll kaffet i en fin kopp och blanda ner lite av grädden så att den smälter.(detta gör att brytningen mellan kaffe och grädden blir mindre skarp) Toppa försiktigt med den vispade grädden och sikta över det sista av kryddningen.
NJUT!
 
 
Ha en riktigt trevlig lördagkväll och missa för guds skull inte Downtown Abbey och Miranda ikväll på SVT 1 från 21.30/ Fru Marmelad



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

frumarmelad.blogg.se

Om konsten att vara ovardaglig i vardagen. Om att koka marmelad på allt. Om 2 UnderBarn och två SuperFöräldrar.

RSS 2.0