Hoppa över storhandling och nya ostchips
Idag så skulle vi storhandla men vi struntade det.
Vi orkade helt enkelt inte, det få bli morgondagens bekymmer. Visst är det skönt att få vara lite lat och skjuta upp ett måste ibland.
Imorgon så sköter Maken både lämning och hämtning så jag ska passa på att dra benen efter mig lite på morgonen som vanligt på "min dag".
Ta en kaffe, sitta och glo en stund, kanske ta en kaffe till innan jag beger mig till jobbet.
Jag har förresten ett I-landproblem.
Inga av mina favoritklänningar passar mig just nu, alla de där fina 50-talsklänningarna som är sååå jag.
De är för stora.
Missförstå mig rätt, visst är det härligt och så att ha gått ner i vikt men jag saknar dem. Klänningarna alltså.
Min blåa med vita prickar som jag brukade ha med ett rött skärp i midjan och en annan riktig 50-tals blåsa, ljuvt ljusbblå med blommönster som påminner om ett förstorat tapetmönster från Laura Ashely eller mina svart och vitrandiga med lite ärtig klockad kjol.
Jag har bestämt mig att inte handla förrän jag kommer till USA men just nu känns min garderob urtråkig. Idag gick jag till jobbet i jeans. Jeans.
Inget är mindre jag än jeans.
Men men vad kan man göra. När tiden är inne så ska jag sy in favoriterna och det kommer bli som att få en ny garderob igen.
Men just nu så är jag lite obekväm, känner mig utklädd på något vis. Jag brukar säga att jag egentligen är född någon gång på 40-talet (och var alltså ung på 50-60-talen) för rent stilsmässig när det gäller kläder, inredning så känner jag mig så mycket mer hemma i dessa årtionden.
Jag är inte modern överhuvudtaget (utom möjligtvis åsiktsmässig för där hör jag iiiiinte hemma i 40 eller 50-talet). Så egentligen så är jag lite över 70 och heter nåt i stil med Maj-Britt, Majken eller Inger.
Bara så att ni vet.
Idag så testade jag något nytt som jag hittade på ett lchf-forum nätet.
Babybell-chips. De senaste dagarna så har forumet fullkomligt exploderat av folk som testat att göra chips av de små ostarna.
Det är exakt vad det låter, chips av babybellostar. Man tar alltså en babybellost, tar bort plathöljet och delar osten i 3 skivor. Lägger dem på en plåt och kör dem i ugnen på hög värme till de fått fin färg och blivit lite crunchiga.
Ett helt ok alternativ som snacks men de slår inte briepuffarna.
Jag körde dem dock nog lite för kort tid för de blev lite sega i mitten. Men med lite mer tid så skulle jag tippa att de faktiskt skulle funka som alternativ till kex på ostbrickan (ja jag vet att det låter werird att ha ost som kex till ost men i LCHF-kretsar så är detta fullkomligt normalt..)
Det är kul att få testa lite nytt och som vardagsmys så funkar de absolut.


Godnatt godnatt alla därute/ Fru Marmelad