Pysseltidning och upplyftande lunch
Dagen började med sovmorgon (och med sovmorgon så menar jag att jag sov till kl 6) fortsatte med en kopp kaffe och sedan var det som att hjulet bara snurrade på fram till lunch. Telefon, besök, besök, telefon igen.
Poff! så hade förmiddagen gått.
Jag hade nästan glömt bort att jag skulle träffa en gammal arbetskamrat till lunch men blev så glad när jag såg i min almanacka att det var idag som vi skulle träffas.
All stress som rullat på under morgonen var som bortblåst där vi satt över en sallad på ett fik i närheten av jobbet. Det var ett tag sedan vi träffades och det var så roligt att få höra allt som hänt sedan sist. Lunchen fick verkligen bli en andningspaus mitt i jobbsnurren.
Det är väldigt lätt hänt att vardagsluncherna enbart blir en stund av att transportera mat in i munnen för att sedan gå tillbaka till skrivbordet och fortsätta snurra på. Men visst borde man oftare göra som jag gjorde idag, gå in i en bubbla av samtal och skratt. Snacka om energipåfyllning på två sätt samtidigt. Och det behövdes.
Eftermiddagen gick nämligen i samma tempo och så Poff! så hade resten av dagen gått.
Sådana här dagar så är det en så otroligt skön känsla att få glida in genom dörren, mötas av Underbarnen som kommer springande till en med strålande ansikten.
Inget speciellt har hänt idagmen det är just det som är det speciella. Laga och äta vardagsmat, sitta i soffan och höra vardagsljuden av barn som tittar på tv, make som rakar sig och diskmaskin som sprutar vatten på kvällsdisken. Väldigt underskattat men för mig helt klart de bästa kvällarna.
Jag fixade en rödcurrygryta som värmde perfekt i det blöta januarivädret och dessutom lämnade en kick av hetta i gommen precis lagom utan att vara för mycket.

Röd currygryta ala Fru Marmelad
500g fläskfilé
1/2 purjolök
5 dl grädde
3 tsk röd currypasta
3-4 limeblad
1 burk bambuskott
1 msk oxfond
1 msk smör
Putsa och skär fläskfilén i lagom stora bitar.
Strimla purjolöken.
Bryn fläskfilén i smöret så att bitarna får lite färg.
Tillsätt currypastan och purjolöken
och låt purjolöken fräsa med någon minut.
Häll över grädden och tillsätt oxfonden, bambuskotten och limebladen.
Låt allt koka tils dess att fläskfilen är klar.
Tillsätt eventuellt lite mer currypasta.
Servera med ris, nudlar eller som jag med kokt blomkål
Efter maten så har jag suttit i soffan och njutit av det senaste numret av min favoritpysseltidning som fick bli dagens myspepp.
Jag tror dock att jag kan räkna på mina 10 fingrar hur många av dessa pyssel som jag faktiskt gjort från tidningarna men jag älskar att läsa dem. För även om jag inte gör just dessa pyssel så på något sätt så sätter läsandet igång den delen av hjärnan. För nä, jag kommer troligtvis inte inredningssticka som var ett av tipsen i detta nummer men vips så har jag kommit på något annat.
Vänta ni bara...

Framåt kvällen så kom en bild på min allra nyaste guddotter ( som är 3 månader gammal) när hon träffade en annan lite äldre bebis. Jag har nu tittat på kortet säkert tio gånger och jag känner hur hela min själ ler av denna lilla varelses glädje som sprider sig i det pyttiga ansiktet.
Detta kortet ska jag spara och ta fram när livet känns tungt och grått. För i hennes leende finns all medicin mot tristess ni kan tänka er.
Jag har även haft ett lååååångt samtal med en av mina goda vänner.
Vi började samtalet med taco-paj och slutade med filosofiskt samtal om helt andra saker som t.ex hur olika vi människor tacklar svårigheter och att man bör eftersträva att inte döma om någon annan tacklar det på ett helt annat sätt än en själv.
Sedan konstaterade vi att det är lättare sagt än gjort...och så är det ju.
Men man kan ju alltid försöka eller hur?
Nu är det dags för mig att avsluta och gå in i drömmarnas värld
Ha det gott därute/ Fru marmelad